Over ons
OWise borstkanker wordt je aangeboden door Px HealthCare

Meer weten over de achtergrond van OWise? Lees het SmartHealth artikel (09-2014)

Bekijk hier wat OWise borstkanker betekent voor patiënt, arts en wetenschapper

Nieuws-links

Over Px HealthCare
Px HealthCare is een bedrijf, opgezet door medische wetenschappers, dat vernieuwende mobiele en online producten ontwikkelt om mensen met kanker persoonsgericht te ondersteunen. De focus ligt op dit moment op borstkanker omdat daar zoveel vrouwen mee geconfronteerd worden en de impact zowel geestelijk als lichamelijk groot is. Via de OWise website en een mobiele app bieden wij vrouwen (en mannen) slimme internettools waarmee ze inzicht en overzicht kunnen krijgen tijdens en na hun ziekteperiode. Artsen geven aan dat patiënten die OWise borstkanker gebruiken beter geinformeerd en meer op hun gemak lijken te zijn tijdens de behandeling.

Als onderzoeksorganisatie heeft Px HealthCare het doel de behandeling van borstkanker te verbeteren door kwaliteitsonderzoek te doen naar levensstijl, omgevings- en erfelijke factoren. Daarvoor gebruikt Px HealthCare een aantal gegevens die de gebruikers via de app en website invoeren. Volstrekt anoniem. Met behulp van dit onderzoek is het mogelijk om betere diagnostische (het vaststellen van borstkanker) en therapeutische (het behandelen van borstkanker) middelen te ontwikkelen. Lees hieronder meer over de medische onderzoeksdoelen die Px HealthCare probeert te verwezenlijken.

Px HealthCare is een life sciences onderneming opgericht in 2012 die onder het motto "patients first" hulpmiddelen ontwikkelt die daadwerkelijk waarde toevoegen aan het leven van de patiënt. Als medisch onderzoeksbedrijf dat klinische data analyseert, krijgt Px HealthCare een goed inzicht in de effectiviteit en neven effecten van behandelingen tegen kanker. De belangrijkste doelstellingen van Px HealthCare zijn:
  De onderneming is opgericht door Dr. Anne Bruinvels die een groot deel van haar internationale loopbaan heeft besteed aan het ontwikkelen van effectieve, meer op de persoon gerichte geneesmiddelbehandelingen. In het Engels wordt deze trend personalized medicine genoemd. De ‘Px’ van Px HealthCare staat dan ook voor personalized.

Px HealthCare is in Nederland opgezet maar heeft internationale ambities. Het doel van de organisatie is om producten in Nederland te ontwikkelen, maar deze op termijn ook in andere Europese (en niet Europese) landen uit te rollen. Op deze manier kunnen er wereldwijd data verzameld worden om het onderzoek naar aandoeningen zoals borstkanker te verbeteren. Wil je meer informatie ontvangen over Px HealthCare? Stuur dan een e-mail met je verzoek naar info@pxhealthcare.com.

Px HealthCare en medisch onderzoek
Het is bekend dat er bij 5 tot 8% van de vrouwen met borstkanker sprake is van erfelijke aanleg. Bij de grote meerderheid van de vrouwen met borstkanker kunnen we nog niet verklaren hoe het is ontstaan. Wetenschappers denken dat meerdere factoren een rol spelen, waarbij de ‘ongelukkige’ combinatie hiervan borstkanker veroorzaakt. Het is bekend dat factoren zoals vroeg beginnen met menstrueren of laat kinderen krijgen een rol spelen, maar dit verklaart niet of en hoe je borstkanker krijgt. De factoren die een rol spelen bij de ontwikkeling van borstkanker zijn waarschijnlijk de ‘omgevingsfactoren’ (waar je woont, wat je leefgewoonten zijn) en hoe deze je erfelijk materiaal (je DNA) beïnvloeden.

Het doel van Px HealthCare is om beter te begrijpen hoe deze omgevingsfactoren veranderingen in je DNA teweegbrengen. Dit is een tak van studie die epigenetica heet. Ons lange-termijn doel is om de invloed van omgevingsfactoren op het DNA bij mensen met borstkanker te bestuderen om er zo achter te komen via welke mechanismen borstkanker tot stand komt. Alleen bij die gebruikers die er (op termijn) mee instemmen zal dit biologische onderzoek plaatsvinden.

Op korte termijn kunnen we, met de gegevens die we via de iPhone-app en website verzamelen, in ieder geval de werking en bijwerkingen van bepaalde medicijnen bestuderen. En ook of bepaalde levensstijlfactoren hier invloed op hebben.  De gebruikersgegevens zijn geheel geanonimiseerd. Dat wil zeggen dat we naast je gebruikersnaam, helemaal geen informatie over de gebruikers in ons onderzoeksbestand hebben. Sterker nog, we houden de inloggegevens strikt gescheiden van de andere gegevens. Daarnaast gebruiken we alleen gebruikersgegevens die invloed hebben op ons onderzoek. Dat zijn de profielvragen, de behandelingen en de ‘Hoe voel ik me nu’-gegevens. Alle andere informatie die gebruikers invoeren, is zo goed mogelijk beschermd en zal nooit met andere partijen gedeeld worden (lees voor alle duidelijkheid ook onze richtlijnen tot de bescherming van privacy).

De gebruikersgegevens worden beheerd door een onafhankelijke stichting. Deze heet Px for Life. Het doel van de stichting is de gebruikersgegevens te allen tijde te beschermen.

Organisatie Px HealthCare
Px HealthCare wordt geleid door:

Anne Bruinvels, PhD: Founder, General Affairs
David Bruinvels, MD, PhD: Medical Affairs & IT
Deb Ain, MA: Communications
Er wordt momenteel een Medisch Wetenschappelijke Adviesraad opgericht. Ook worden er een aantal samenwerkingsverbanden met verschillende Nederlandse ziekenhuizen opgezet om OWise borstkanker verder te evalueren. Informatie over deze ontwikkelingen volgt binnenkort, hier op de website.

Px HealthCare B.V. is een onafhankelijke organisatie gefinancierd door de oprichters en verder gesteund door middel van subsidies van de Europese Unie (FICHe) en Pink Ribbon. Voor meer informatie over Px HealthCare en onze ontwikkelingsplannen, neem contact op met:
Dr. Anne Bruinvels, e-mail: anneb@pxhealthcare.com  

OWise borstkanker is een - certified app
Copyright © 2020
B.V.
Muiderstraat 1
1011 PZ Amsterdam
Nederland
Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.